Aktuality

novinky, akcie, zľavy a všetko zo sveta okolo Motomaxxu

Moto GP Catalunya- víťazstvo a dvojité pódium pre tým APRILIA

Aleix a Maverick pokračujú v utváraní fantastickej histórie značky Aprilia v MotoGP. Po dvojitom pódiu v šprintových pretekoch bola ich včerajšia dominancia na okruhu Catalunya o to výraznejšia. Aleix prišiel prvý a Maverick druhý, čo je prvýkrát v histórii značky.

 

Štart bol bohužiaľ podmienený dvoma nehodami v prvých zákrutách, ktoré viedli k okamžitému prerušeniu. Niekoľkonásobná hromadná nehoda v prvej zákrute a prudký highside Bagnaie donútili riaditeľstvo pretekov vyvesiť červenú vlajku, čo viedlo k reštartu so skrátením pretekov o jedno kolo.

Pri druhom štarte sa Maverick rýchlo posunul do čela a vyrazil vpred s Aleixom a Miguelom Oliveirom. Udávali tempo a potvrdili veľkolepú formu, ktorú predviedli už v sobotu.
 
ALEIX

"Najkrajší deň môjho života, aj keď vôbec nie jednoduchý. Pri druhom štarte, potom čo som videl škaredý pád Bagnaie, som bol napätý a nervózny a strácal som za Maverickom. Potom som sa rozhodol tlačiť bez toho, aby som príliš premýšľal o opotrebovaní pneumatík alebo rizikách "Pretože som naozaj chcel bojovať o víťazstvo. Keď som ho došiel, bolo pomerne jasné, že má problémy s priľnavosťou, a predbehol som ho. Je neuveriteľné vidieť dve Aprilie pred všetkými. Znamená to, že rastieme, ale nesmieme sa nechať oklamať a myslieť" si, že už je vyhrané. Stále musíme spoločne tvrdo pracovať, byť hrdí na to, čo robíme, a všetci ťahať za jeden povraz."
 
MAVERICK

"Som nesmierne spokojný s tým, čo v Aprilii robíme. Našiel som tu motiváciu a výnimočný tím a je vzrušujúce, že teraz sú výsledky našej práce pre všetkých viditeľné. Tento scenár bolo ťažké si vôbec predstaviť. Stavil som sa sám so sebou. Víťazstvo príde "Dôležité je byť konzistentné a mať rýchlu motorku na každej trati. Dnes som musel v určitom okamihu spomaliť, najmä kvôli opotrebovaniu prednej pneumatiky, ale vzadu som mal stále dobrú priľnavosť. Možno, že Aleixov jazdecký štýl z tohto pohľadu funguje lepšie. Každopádne dve pódia počas jedného víkendu sú mimoriadne dobrým výsledkom, najmä preto, že sme ako tím dokázali niečo jedinečné."

klikni pro velký obrázek

Fotogaléria

klikni pro velký obrázek klikni pro velký obrázek

Máš záujem o produkt?

Chceš objednať vybraný produkt, alebo máš otázku k ponúkaným produktom alebo službám? Napíš nám, budeme ťa obratom kontaktovať.

DOPYTOVÝ FORMULÁR
x

Dopytový formulár

MENO A PRIEZVISKO

E-mail

Telefón

Vaša správa

Budeme Vás kontaktovať v čo najbližšej dobe.

Súhlasím so zásadami zhromažďovaní a spracovaní osobných údajov